Grasonderjevoeten.nlGrasonderjevoeten.nl
  • voor 14 uur bestellen = zelfde dag verzonden
  • vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • persoonlijk contact met Freek en Sonja!
  • afhalen op afspraak

€ 5 korting bij bestellingen vanaf € 50 met code juni5

3 jaar

Resultaat 1–24 van de 880 resultaten wordt getoond

Koop leuk speelgoed bij Grasonderjevoeten.nl voor kinderen vanaf 3 jaar!

Kinderen van 3 jaar zijn over het algemeen actief en nieuwsgierig en ze leren vooral door middel van spel. Hier zijn enkele soorten speelgoed die populair zijn en die passen bij de ontwikkelingsfase van een kind van 3 jaar:

Bouwblokken: Kleurrijke (houten) bouwblokken in verschillende vormen en maten kunnen de verbeelding van het kind stimuleren en helpen bij de ontwikkeling van fijne motoriek en probleemoplossend denken.

Educatief speelgoed: Puzzels, vormsorteerders en andere educatieve spellen die gericht zijn op kleuren, vormen, tellen en letters kunnen leuk en leerzaam zijn.

Poppen en knuffels: Zachte poppen of knuffeldieren kunnen helpen bij het ontwikkelen van empathie en rollenspel, waardoor het kind zich kan identificeren met verschillende personages en sociale interacties kan nabootsen.

Voertuigen: Kleine auto’s, treinen, vliegtuigen of andere voertuigen zijn vaak populair bij kinderen van deze leeftijd en kunnen creatieve en fantasierijke spelactiviteiten stimuleren.

Houten treinsets: Een houten treinset met rails en treinen biedt urenlang speelplezier en stimuleert de hand-oog coördinatie en het ruimtelijk inzicht.

Creatief materiaal: Tekenspullen zoals kleurpotloden, vingerverf, klei en knutselsets kunnen het kind helpen om zijn of haar artistieke expressie te uiten en creativiteit te ontwikkelen.

Buitenspeelgoed: Een loopfiets, een bal, een springtouw of ander buitenspeelgoed kan het kind aanmoedigen om actief te zijn en te genieten van buitenactiviteiten.

Zand- en watertafels: Een zand- en watertafel biedt sensorische ervaringen en stimuleert creatief spel, terwijl het ook de zintuiglijke ontwikkeling bevordert.

Verhalenboeken: Kleurrijke prentenboeken met eenvoudige verhalen en grote letters kunnen de taalontwikkeling stimuleren en het plezier in lezen aanmoedigen.

Pretend play sets: Speelsets zoals een speelgoedkeukentje, gereedschapskist, doktersset of boerderijset kunnen het kind helpen om rollenspel te spelen en verschillende beroepen en situaties te verkennen.

Puzzels en spellen: Eenvoudige puzzels en spelletjes die geschikt zijn voor de leeftijd van 3 jaar kunnen helpen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden, zoals patroonherkenning en geheugen.

Muziekinstrumenten: Kleine muziekinstrumenten zoals een xylofoon, tamboerijn of blokfluit kunnen het kind kennis laten maken met muziek en ritme, terwijl het ook de fijne motoriek en hand-oog coördinatie verbetert

Met plezier spelen met het beste speelgoed voor 3-jarigen

Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat past bij de interesses en vaardigheden van het individuele kind. En vergeet niet dat het belangrijkste is om plezier te hebben en interactie te hebben met het kind tijdens het spelen, omdat dit bijdraagt aan hun algehele ontwikkeling en welzijn.

Bekijk ook ons overzicht per leeftijdsfase:

Speelgoed voor eigenwijze kleuters….!

Speelgoed voor je baby en peuter….!