Grasonderjevoeten.nl
  • Voor 14:00 besteld dezelfde dag verzonden
  • Vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • Persoonlijk contact met Freek en Sonja!

10% korting * ook op de SALE

PINKSTERWEEKEND

Kinderspelletjes

Resultaat 1–24 van de 103 resultaten wordt getoond

Leuke kinderspelletjes om met de hele familie te spelen. Of je nu memory of een bord- of kaartspelletje gaat spelen,  een gezellige boel gaat het altijd worden met onze collectie spelletjes.

Voor kinderen is het niet eenvoudig te verliezen maar hoe vaker ze samen met je spelen en leren zul je zien dat het wel eens lastig kan worden om van ze te winnen! Altijd een leuk verjaardagscadeau of met Sinterklaas of Kerst.

Spelletjes spelen met kinderen is een geweldige manier om quality time door te brengen, plezier te hebben en verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Hier zijn enkele ideeën voor spelletjes die je met kinderen kunt spelen:

1. Bordspellen: Kies een leeftijdsgerelateerd bordspel dat geschikt is voor de kinderen. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld ganzenbord, mens-erger-je-niet, Monopoly Junior, Scrabble Junior of Jenga. Bordspellen helpen kinderen bij het ontwikkelen van strategisch denken, tellen, lezen en sociale interactie.

2. Kaartspellen: Leer kinderen eenvoudige kaartspellen, zoals Uno, Snap, Memory of Go Fish. Deze spellen stimuleren het geheugen, concentratie, kleur- en nummerherkenning en beurtwisseling.

3. Verstopspelletjes: Speel verstoppertje in huis of in de tuin. Laat een kind de ogen sluiten en tel hardop terwijl de anderen zich verstoppen. Het kind moet ze dan vinden. Dit spel bevordert actief spelen, ruimtelijk bewustzijn en zoekvaardigheden.

4. Puzzels: Werk samen aan puzzels met verschillende moeilijkheidsgraden, afhankelijk van de leeftijd van het kind. Puzzels helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden, fijne motoriek en geduld.

5. Geheugenspellen: Speel geheugenspellen waarbij je verschillende voorwerpen op een dienblad legt en de kinderen een paar minuten de tijd geven om ze te bekijken. Vervolgens dek je het dienblad af en moeten ze proberen zich zo veel mogelijk objecten te herinneren. Dit spel verbetert het visueel geheugen en de concentratie.

6. Buitenspellen: Ga naar buiten en speel spellen zoals tikkertje, verstoppertje, trefbal, voetbal of touwtjespringen. Buitenspellen bevorderen lichamelijke activiteit, coördinatie, teamwork en plezier in de buitenlucht.

7. Creatieve spellen: Speel creatieve spellen zoals tekenen, knutselen, bouwen met blokken of het maken van verhalen. Dit stimuleert de verbeeldingskracht, creativiteit en expressie van het kind.

Het belangrijkste is om spelletjes te kiezen die passen bij de leeftijd en interesses van het kind. Moedig samenwerking, eerlijk spel en positieve interactie aan. Vergeet niet dat het doel van het spel is om plezier te hebben en quality time door te brengen met het kind.