Grasonderjevoeten.nlGrasonderjevoeten.nl
  • voor 14 uur bestellen = zelfde dag verzonden
  • vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • persoonlijk contact met Freek en Sonja!
  • afhalen op afspraak

Montessori speelgoed

Resultaat 1–24 van de 369 resultaten wordt getoond

Montessori speelgoed; Leuk, leerzaam en educatief

Montessori speelgoed is speelgoed dat kinderen aanmoedigt om te leren en te experimenteren. Uitdagend educatief speelgoed. Het moet speelgoed zijn wat goed kan worden vastgehouden en aangeraakt. Het is voor kinderen heel belangrijk om hun fijne motoriek te ontwikkelen.

Wat is Montessori?

Montessori is een onderwijsmethode waarbij een ‘hulpmiddel voor het leven’ aan het kind wordt aangeboden. Het kind ontwikkeld zich zo veel mogelijk in zijn/haar eigen tempo waarbij het gaat om het eigen kunnen en met speciaal ontworpen montessorimaterialen.

Wat wordt er bedoeld met Montessori speelgoed?

Montessori speelgoed verwijst naar speelgoed dat is gebaseerd op de principes en filosofie van het Montessori-onderwijs, ontwikkeld door de Italiaanse arts en pedagoog Maria Montessori. Het Montessori-onderwijs richt zich op het stimuleren van de natuurlijke nieuwsgierigheid en het zelflerend vermogen van kinderen.

Wat zijn de voordelen van Montessori speelgoed?

Montessori speelgoed is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van verschillende vaardigheden, zoals motoriek, cognitie, taal, zintuiglijke waarneming en probleemoplossend vermogen. Het speelgoed is meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en stof en heeft vaak een eenvoudig en minimalistisch ontwerp.

De onderscheidende factor van Montessori speelgoed

Wat Montessori speelgoed onderscheidt, is de nadruk op zelfontdekking en hands-on leren. Het speelgoed is vaak open-ended, wat betekent dat er meerdere manieren zijn om ermee te spelen en dat er geen specifieke uitkomst of regels zijn. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om hun creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken.

Enkele voorbeelden van Montessori speelgoed zijn:

1. Sensorisch materiaal: Speelgoed dat de zintuigen stimuleert, zoals verschillende texturen om te voelen, kleuren om te onderscheiden en geluiden om te horen.

2. Constructiemateriaal: Bouwblokken, stapelbare elementen en puzzels die kinderen helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en fijne motoriek.

3. Zelfcorrigerend materiaal: Speelgoed dat kinderen in staat stelt om zelfstandig fouten te identificeren en te corrigeren, zoals puzzels met een specifieke pasvorm.

4. Leermateriaal: Speelgoed dat zich richt op specifieke vaardigheden, zoals tellen, letters en vormen, maar op een interactieve en hands-on manier.

Montessori speelgoed de beste keuze als je jouw kindje spelend wil laten leren

Montessori speelgoed is bedoeld om kinderen te stimuleren om op hun eigen tempo te leren en te ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben. Het benadrukt het belang van zelfstandigheid, autonomie en het opdoen van concrete ervaringen.