Grasonderjevoeten.nlGrasonderjevoeten.nl
  • voor 14 uur bestellen = zelfde dag verzonden
  • vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • persoonlijk contact met Freek en Sonja!
  • afhalen op afspraak

€ 5 korting vanaf € 50 met code juli5

😍 20% korting op het behang van Lilipinso! 😍

Knutselen kinderen

Resultaat 1–24 van de 135 resultaten wordt getoond

Heerlijk knutselen met de kinderen

Of je nu gaat tekenen, schilderen, kleien, stempelen, knippen of plakken. Je vind bij Grasonderjevoeten.nl de mooiste producten om je knutselprojecten op zijn allermooist te kunnen maken.

Ook leuk om samen met de kinderen te doen is puzzelen en spelletjes spelen! En natuurlijk buiten spelen!

Knutselen met kinderen – tips en trucs!

Knutselen met kinderen is een geweldige manier om hun creativiteit te stimuleren en quality time door te brengen. Hier zijn enkele knutseltips om van het knutselproces een leuke en leerzame ervaring te maken:

1. Kies geschikte materialen

Zorg ervoor dat je knutselmaterialen hebt die veilig en geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. Denk aan kleurpotloden, viltstiften, kindvriendelijke scharen, papier, lijm, stickers, gekleurd papier, pijpenragers, glitter, knopen, etc.

2. Stel een thema in

Kies een knutselthema, zoals dieren, seizoenen, superhelden, ruimte, etc. Dit helpt kinderen om hun creativiteit te richten en geeft hen een richtlijn om mee te werken. Op Pinterest vind je super veel leuke tips / trucs en thema’s !

3. Eenvoudige instructies

Geef kinderen duidelijke en eenvoudige instructies voor het knutselen, afhankelijk van hun leeftijd en vaardigheidsniveau. Breek complexe knutselprojecten in eenvoudige stappen om het overzichtelijk te maken.

4. Moedig creativiteit aan

Geef kinderen de vrijheid om hun eigen ideeën en creativiteit in hun knutselprojecten te uiten. Moedig hen aan om te experimenteren, te verkennen en hun eigen unieke creaties te maken.

5. Hergebruik materialen

Moedig kinderen aan om gebruik te maken van gerecyclede materialen, zoals kartonnen dozen, toiletrolletjes, flessen, doppen, etc. Dit stimuleert milieubewustzijn en creatief denken.

6. Maak het interactief

Betrek kinderen actief bij het knutselproces. Stel vragen, bespreek hun ideeën en laat hen keuzes maken, zoals het kiezen van kleuren, patronen of vormen. Dit vergroot hun betrokkenheid en eigenaarschap.

7. Werk samen

Knutselen kan een gezamenlijke activiteit zijn. Werk samen aan een knutselproject, waarbij iedereen een specifieke taak heeft. Dit bevordert samenwerking, communicatie en het delen van ideeën.

8. Geef complimenten

Prijs en waardeer de inspanningen en creativiteit van het kind. Focus op het proces en de inzet in plaats van alleen het eindresultaat. Dit stimuleert zelfvertrouwen en positieve ervaringen met knutselen.

9. Geef ruimte voor vrij spel

Naast het volgen van instructies, geef kinderen de vrijheid om vrij te knutselen en te experimenteren. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun eigen ideeën te verkennen en hun creativiteit te uiten.

10. Opruimen en exposeren

Moedig kinderen aan om na het knutselen op te ruimen en hun knutselwerk te exposeren. Dit toont waardering voor hun werk en helpt hen verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving.

Knutselen met kinderen? Goed idee!

Knutselen met kinderen is een prachtige manier om hun verbeelding, creativiteit en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van de tijd samen!