Grasonderjevoeten.nlGrasonderjevoeten.nl
  • voor 14 uur bestellen = zelfde dag verzonden
  • vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • persoonlijk contact met Freek en Sonja!
  • afhalen op afspraak

Mooie producten voor baby’s en kinderen met een Terrazzo printje. Speelgoedkisten, speelkleden, slabbetjes en placemats en nog veel meer!

Terrazzo is een decoratieve techniek die traditioneel wordt gebruikt voor vloeren en wanden. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van ingebedde stukjes marmer, graniet, glas of andere materialen die in een cement- of kleibasis zijn gegoten. Het resultaat is een duurzaam oppervlak met een karakteristiek uiterlijk dat lijkt op een mozaïek. Terrazzo is oorspronkelijk ontstaan in Italië, waar het werd gebruikt als een goedkoper alternatief voor marmeren vloeren.

Terrazzo print verwijst vaak naar het nabootsen van het terrazzo-ontwerp op andere materialen, zoals behang, keramische tegels, textiel of zelfs kunststof. Deze print kan worden gebruikt om een terrazzo-achtige uitstraling te creëren zonder de kosten en de moeite van het installeren van echt terrazzo.

Terrazzo prints in de baby- en kinderkamer

Terrazzo prints kunnen een leuke en stijlvolle toevoeging zijn aan de baby- en kinderkamer. Hier zijn enkele manieren waarop je terrazzo prints kunt integreren in de inrichting van deze kamers:

1.  Behang: Kies voor behang met een terrazzo print voor een opvallende muur in de kinderkamer. Terrazzo biedt vaak een kleurrijk en speels patroon dat visueel aantrekkelijk is voor kinderen.

2. Textiel: Integreer terrazzo prints in beddengoed, gordijnen, kussens en tapijten. Dit geeft de kamer een samenhangend ontwerp en voegt subtiele terrazzo-details toe.

3. Meubilair: Overweeg meubelstukken met terrazzo-achtige details, zoals commodes, nachtkastjes of kinderstoelen. Deze kunnen een interessante en eigentijdse uitstraling aan de kamer geven.

4. Accessoires: Voeg terrazzo-print accessoires toe, zoals lampenkappen, opbergmanden, en muurdecoraties. Deze kleine accenten kunnen de ruimte verlevendigen zonder te overweldigend te zijn.

5. Vloerbedekking: Als je op zoek bent naar een opvallende vloer, overweeg dan een tapijt met een terrazzo print. Dit kan een geweldige manier zijn om de vloer te accentueren zonder deze permanent te veranderen.

6. DIY-projecten: Als je creatief bent, overweeg dan het uitvoeren van doe-het-zelfprojecten met terrazzo-print. Bijvoorbeeld het schilderen van een oud meubelstuk met terrazzo-patronen of het maken van terrazzo-geïnspireerde muurschilderingen.

7. Neutrale basiskleuren: Als terrazzo prints kleurrijk zijn, kun je overwegen om neutrale basiskleuren in de kamer te gebruiken en de terrazzo prints als accenten toe te voegen om een gebalanceerd en rustgevend effect te behouden.

Het gebruik van terrazzo prints in de baby- en kinderkamer biedt de mogelijkheid om een eigentijdse en speelse sfeer te creëren. Zorg ervoor dat het ontwerp past bij de leeftijd van het kind en gemakkelijk aanpasbaar is naarmate ze ouder worden.