Grasonderjevoeten.nlGrasonderjevoeten.nl
  • voor 14 uur bestellen = zelfde dag verzonden
  • vanaf € 50,00 gratis verzending (NL & BE)
  • persoonlijk contact met Freek en Sonja!
  • afhalen op afspraak

Janod Montessori Speelgoed

Toont alle 15 resultaten

De mooie collectie Janod Pedagogie speelgoed van het merk Janod. Mooi houten educatief speelgoed volgens de Montessori Methode.

Wat is de Montessori Methode?

Stel je voor dat je naar een bijzondere school gaat waar jij veel kunt kiezen en zelf ontdekken. Dit heet de Montessori methode. In een Montessori school leren kinderen op hun eigen tempo en kiezen ze zelf welke dingen ze willen leren.

In plaats van dat een leraar alleen praat, heeft elke klas verschillende dingen om te doen. Er zijn speciale materialen die je helpen leren, zoals puzzels en kleurrijke dingen. Je kunt zelf kiezen welke taak je wilt doen. Als je bijvoorbeeld cijfers wilt leren, kun je met speciale cijferpuzzels spelen.

Ook is er een belangrijk idee in de Montessori methode dat “help mij het zelf te doen” heet. Dit betekent dat de leraren je helpen om dingen te doen, maar ze laten je ook proberen zelfstandig te zijn. Als je hulp nodig hebt, zijn ze er altijd om je te ondersteunen.

Kort gezegd, de Montessori methode is als een magische plek waar kinderen kunnen kiezen wat ze willen leren en op hun eigen manier kunnen ontdekken. Het is een beetje alsof je speelt en leert tegelijk!